Skyt ekte dyr på nettet

Elg

ElgViltmyndighetene i Texas er i villrede om hvordan de skal reagere på nettstedet til John Underwood, live-shot.com. I dag er det bare mulig å skyte på pappfigurer via nettstedet. Men det er liten tvil om at Underwood har til hensikt å åpne for nett-jakt på levende dyr.

– Første gang

– Det er første gang jeg ser noe slikt. Reglene våre dekker ikke dette, sier direktøren i viltnemnda i Texas, Mike Berger, til nyhetsbyrået Reuters.

Konseptet er som følger: Underwood stiller opp en rifle i skogbrynet. Denne er koblet til en server via trådløst nett. Via serveren kan betalende medlemmer i «jaktklubben» styre posisjonen og avtrekkeren.

Annonse

Jakt på egen ranch

De som treffer blink og nedlegger en hjort eller en elg, får et utstoppet hode som trofé i posten. Kjøttet kan også pakkes og sendes til «jegerne». Alternativt kan kadaveret doneres til dyreinstitusjoner.

Underwood disponerer en 133 hektar stor ranch i den sørvestre delen av Texas. Han har investert litt over 60 000 kroner i en plattform med rifle og kamera som kan fjernstyres fra nettet.

Siste steg?

Det er lite trolig at Underwood kan stoppes. I følge vilt-direktør Berger regulerer ikke verken delstatsloven i Texas eller føderal lov jakt på privat eiendom av denne typen.

– Først hadde vi stein og klubber. Deretter spisset vi steinene og satte dem på en kjepp. Så ble det pil og bue, svart krutt og så røykfri kraft og optikk. Kanskje dette er det siste teknologiske steget der ute, filosoferer han.

Kilder:
Reuters
CNN

Annonse
Annonse