Half-Life 2 bremset piratene

Half-Life 2

Half-Life 2For å forhindre uautorisert spredning av spillet, har relativt uortodoks strategi blitt benyttet på Half-Life 2. Selv om du har kjøpt spillet i butikken, må de siste vesentlige komponentene fra kildekoden lastes ned fra utvikleren Valve og spillet aktiveres før du kan spillet.

Dette lille trikset sørget for at Half-Life 2 ikke dukket opp som piratkopi på nettet før Valve åpnet slusens kl 09:00 norsk tid tirsdag 16. november.

– Det var ingen spillbare kopier på nett før spillet ble lansert, bekrefter Kjetil Walseth i Vivendi Universal, som distribuerer Half-Life 2 i Norge.

Annonse

Cracket til slutt

De fleste andre spill dukker tradisjonelt opp på fildelingsnettverkene i god tid før de er i butikk, inkludert andre nåværende bestselgere som GTA: San Andreas og Halo 2, som var tilgjengelig i piratversjoner en måned før lansering.

Også Half-Life 2 har nå, først etter lanseringen, blitt observert på nettet i det som tilsynelatende er en cracket versjon.

Sprengte servere

Det store aberet, foruten at den påkrevde aktiveringen naturligvis ikke er spesielt praktisk for de uten nettilgang, var naturligvis de mange kundene som måtte se minuttene (og timene i enkelte tilfeller) tikke forbi mens de ventet på å få nedlastet de nødvendige komponentene fra Valves overbelastede servere.

– Kapasiteten til Steam var tirsdag morgen, og det er mange som har hatt problemer og måtte vente litt ekstra. Men den verste bølgen er forlengst over nå, så det burde ikke lenger være noe problem, sier Walseth.

Annonse
Annonse