Blånekter for Warez-bruk

Windows XP

Windows XPDet ble nylig avslørt at flere lydfiler som følger med Windows XP inneholder tekstsignaturer som indikerer at filene er blitt generert ved hjelp av piratkopierte versjoner av programmet Sonic Foundry Sound Forge 4.5.

– Alt har lisens

Microsoft avviser nå anklagene, i håp om å avverge det som kan være en potensielt svært pinlig affære for selskapet – som selv ivrig går i bresjen for å bekjempe piratkopiering på mange fronter.

Selskapet hevder hardnakket ovenfor nyhetstjenesten BetaNews at alt innhold i den endelige versjonen av Windows XP ble utviklet med lisensiert programvare.

Annonse

– Glemte å skrive over metadata

Forklaringen på de kompromitterende warez-signaturene, gitt av Microsoft-talsmann Erin Cullen, skal være at filene opprinnelig var såkalte «placeholder»-lyder, som kun ble brukt under utviklingsprosessen, og at man glemte å overskrive gammel metadata da filene ble erstattet med de endelige egenproduserte lydene.

Microsoft later riktignok ikke til å komme med noen forklaring hvordan warez-signaturen ble en del av de midlertidige filene fra starten av, men fremholder likevel at alt skal ha gått riktig for seg.

– Etterforsker saken

– Microsoft har copyright på de .wav-lydene det dreier seg om, og har ikke brukt cracket programvare under utviklingen av Windows Media, sier Cullen til BetaNews.

Selskapet sier de nå etterforsker saken, for å forhindre lignende episoder i fremtiden.

Annonse
Annonse