Stort og tungt for entusiasten

Canon PowerShot G6

Én ting kan vi slå fast med det samme. Det er ikke på grunn av utseendet man anskaffer seg et Canon PowerShot G6. Kameraet er stort og tungt, og er vesentlig forskjellig fra andre slike «kompaktkameraer».

PowerShot G6 befinner seg i krysningspunktet mellom de dyreste kompaktkameraene og de rimeligste proffkameraene, dvs. de digitale speilrefleksapparatene.

Lekende lett

Er det noe Canon kan, så er det å lage brukervennlige fotoapparater. Vi har lenge gitt produsenten skryt for å legge norske menyer i kameraene. Men i tillegg er Canon PowerShot G6 stappet full med en rekke andre godbiter.

Annonse

Først og fremst er kameraet godt å holde, og selv om det klumpete designet ikke akkurat er en fryd for øyet, så har det en viss ergonomisk funksjon. Knappene sitter godt plassert i forhold til fingrene, og den vridbare 2 tommer store LCD-skjermen styrer du lekende lett under fotografering og fungerer aldeles utmerket.

Tregt

Dette er et kamera myntet på ivrige hobbyfotografer. Her kan man kose seg med et vell av manuelle funksjoner og finesser.

Kameraet er også utstyrt med blitz-sko slik at man enkelt kan montere på ekstern blitz. Ikke så dumt med tanke på at de fleste kompakt-kameraer ofte sliter med røde-øyne. Med ekstra blitz forhindrer man fort det.Noe som imidlertid trekker litt ned ved dette kameraet, er hastigheten. Både oppstart og utløser går plagsomt tregt.

Canon PowerShot G6

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Flotte bilder

Men bildene blir absolutt flotte. Bildebrikken på over syv megapiksler sørger for store bildefiler, og optikken er svært lyssterk og gir fine bilder. Bildene har også god kontrast og strålende fargegjengivelse. Her har du også mulighet til å sette på ekstern vidvinkel og telekonverter som dermed gir deg større optisk zoomområde.

Alt i alt er dette et svært godt kamera. Prisen er forholdsvis høy, men her har du også alt du trenger av et fotoapparat. En sterk kandidat i entusiast-klassen!

Annonse
Annonse