Redd verden med PC-en

World Community Grid

World Community Grid

Ved å installere World Community Grid setter du PCen din til å dedikere dødtiden sin til å tygge på data fra forskningsprosjekter som skal komme hele menneskeheten til gode.

Jobber når du ikke gjør det

På samme måte som velkjente SETI bruker distribuert datakraft til å analysere radiosignaler fra verdensrommet, vil det lille World Community-programmet straks begynne å tygge på tildelte oppgaver i bakgrunnen når PCen din ikke er i bruk.

Annonse

Programmet kan jobbe uten at PCen er koblet til Internett, men er avhengig av nettoppkbling for å motta nye oppgaver og å sende fra seg resultater.

The Grid

Det store nettverket av «frivillig» prosesseringskraft blir dermed et alternativ til dyre superdatamaskiner, og kan dermed bidra til å løse globale problemer ved å for eksempel jobbe med genkoder knyttet til AIDS og HIV, Alzheimer, kreft, eller forutse kommende naturkatastrofer og hjelpe administrere verdens mat- og vannressurser, skriver CNN.com.

IBM, som sammen med ledende forskningssenter er tungt involvert i prosjektet, sier prosjektet er designet for 10 millioner deltakere. Et styre på 16 personer i World Community Grid Advisory Board er satt til oppgaven å vurdere forskningsprosjekter for deltakelse.

For nedlasting og mer informasjon, se WorldCommunityGrid.com.

Annonse
Annonse