Modemkapring avtar

Hacking datainnbrudd ill.

Hacking datainnbrudd ill.– Innføringen av Telenors surfefilter i sommer har fungert så godt som ønsket, fordi vi aldri har sagt at dette skal fungere 100 prosent. Hver gang vi legger inn et nummer som sperres i filteret dukker det opp et annet nummer. Vi blir løpende etter, noen finner stadig hull som vi må tette, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor Norge til Aftenposten.

Han legger til at så lenge ikke kundene deaktiverer filteret, og kunden likevel rammes av modemkapring, ettergir Telenor kravet som påløper.

Færre klagesaker

Når Telenor innførte surfefilteret i slutten av april, lå det rundt 500 klagesaker til behandling.

Annonse

– Nå for tiden får vi i gjennomsnitt 100 klager i måneden, men dette gjelder utenlandsregninger generelt, ikke bare modemkidnapping. Vi er ikke kjent med noe klagerush hos Forbrukerrådet og i dag er det kun en klage mot Telenor i Teleklagenemnda, avslutter Lessum.

Nettverksserverne som kundene blir flyttet til befinner seg ofte på eksotiske steder som Seychellene, Diego Garcia, Cook-øyene, Bermuda eller Haiti.

(ITavisen Business)

Annonse
Annonse