Google

Annonse


Google-triksing på norsk

GoogleI følge Aftenposten ble nettstedet Spisekartet.no tilbudt å betale for å oppnå høy plassering på Google.

Tilbudet kom fra det danske firmaet Aleksika. Selskapet bruker en teknikk der de oppretter et nytt nettsted er det liger en haug med artikler der kundens navn figurerer hyppig.

Spisekartet.no avslo tilbudet, og slår nå alarm.

– Dette er absolutt problematisk. Det finnes gode og lovlige teknikker for å øke antallet treff på Google, dette er ikke en av dem. Jeg kan ikke vurdere det juridiske i dette, men det er åpenbart at Aleksikas tjenester går ut på å lure eller svindle Google, sier daglig leder Ole Skau Jakobsen i Spisekartet til Aftenposten.

Annonse


– Fullt lovlig

Aleksika tar 1200 kroner måneden for å gjøre sine kunder mer synlige på søkemotoren. Selv hevder de at det de gjør er fullt lovlig, og at de bare hjelper Googles brukere å finne relevante treff.

Tidligere er det store hotellkonsernet SAS Radisson avslørt av som Google-manipulator.

– Vi tar kritikken på alvor og skal nå ta en ny juridisk gjennomgang av dette. Men vår IT-avdeling i København er ikke enig med Google om hva som skal være lov og ikke, uttalte Creydt til digi.no etter at avsløringen var et faktum.

Kastet ut

Avsløringen førte til at den norske avdelingen av SAS Radisson ble kastet ut fra Google. Nå finner du bare det amerikanske nettstedet Radissonsas.com om du søker etter hotellkjeden.

Google har bedt om å få oversendt korrespondansen mellom Spisekartet og Aleksika for å vurdere hvilke tiltak de eventuelt kan treffe. Spisekartet har fra før av en ordinær annonseavtale med Google.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse