Virgin tapte mot Apple

Apple

AppleVirgin mente at Apple misbrukte sin markedsmakt når de ikke ville lisensiere sin FairPlay kopisikring for alle andre. Det er det franske konkurransetilsynet uenig i.

Har WMA – vil ha AAC

Virgin har dermed tapt første runde i en sak de har kjørt mot Apple i Frankrike siden august i år.

Virgins virtuelle platebutikk på nettet kjører i dag Microsofts WMA-lydformat. De legger imidlertid ikke skul på at de svært gjerne skulle kjørt AAC, som er formatet Apple bruker.

Annonse

Må ha kopisikring

For å kunne gjøre det med platebransjens velsignelse, må de ta Fairplay med på kjøpet, slik de må med Microsofts DRM (Digital Rights Managemenet) for WMA.

Virgin vil ha AAC og Fairplay fordi Apples iPod er helt dominerende i markedet for harddiskbaserte MP3-spillere med en markedsandel på rundt 90 prosent.

– Konverter til MP3

Konkurransetilsynet, som i Frankrike er et rettsorgan med dømmende myndighet, sier i sin begrunnelse at Virgins kunder kan konvertere sine WMA-filer til MP3, som jo er et format som støttes av iPod og Apples iTunes-programvare. Dermed misbruker ikke Apple sin markedsmakt, sier de.

Striden er neppe slutt med det. For som ITavisen.no flere ganger har påpekt, er det ikke alltid en enkel sak å flytte Microsofts DRM-beskyttede WMA-filer fra PC-en og Media Player over på tredjepartsmedier.

Kilde: Eweek.com

Annonse
Annonse