FTP Warez piratkopiering

Annonse


Piratsignatur funnet i XP

FTP Warez piratkopieringTyske PCwelt.de har gjort en interessant observasjon:

Skulle man mot formodning finne på å åpne WAV-filene i mappen WindowsHelpToursWindowsMediaPlayerAudioWav fra Notisblokken, kan man nemlig finne interessante lesbare snutter blant den uforståelige koden som kommer opp i tekstvinduet.

Radium-warez

Blant annet inneholder de gitte lydfilene teksten “LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5”, som rett og slett synes å indikere at lydfilene er produsert ved hjelp av en piratkopi av redigeringsprogrammet Sound Forge.

Den store pekeren her er navnet DeepzOne, som er signaturen til et av medlemmene i crackergruppen Radium. Radium er mest kjent for å ha spesialisert seg på å cracke og distributere piratkopier av musikkprogramvare, deriblant Sound Forge 4.5.

Annonse


Pinlig for MS

I såfall ville det være en pinlig og potensielt problematisk affære for Microsoft. Spesielt siden selskapet selv gjør stort poeng av å skulle bekjempe piratkopiering i alle mulige former, og er blant de mest aktive medlemmene i Business Software Alliance.

Microsoft har så langt ikke kommentert saken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse