okBuddy klar for Norge

Foto: Per Ervland

Foto: Per Ervland

Med utgangspunkt i et koreansk-utviklet system vil norske TechLink forsøke å gi et alternativ ikke bare til chatte- og IP-telefoniløsninger som Skype og MSN Messenger, men også til langt dyrere videokonferansesystemer. okBuddys styrke ligger i den funksjonsrike programvaren, lave systemkrav og overkommelig pris.

– Vår målsetning er å distribuere både til bedrifter og privatmarkedet, men også til kommune- og omsorgssektoren, sier Kjell-Arild Swahn i TechLink.

Annonse

Mange funskjoner

Kjernen i okBuddy er selve klientprogramvaren, som støtter videokommunukasjon mellom opptil 30 deltagere, i tillegg til IP-telefoni/tale såvel som vanlig tekstchat. I tillegg kan deltakerne dele, tegne og utveksle idéer på et virtuelt whiteboard under konferansen, der man også som lime inn grafikk eller til og med vise Powerpoint-presentasjoner.

I tillegg til programvaren leveres okBuddy med en spesiell USB-tilkoblingsenhet for mikrofon og høyttaler. Man kan også koble til et vanlig telefonrør, hvis man foretrekker. Dessuten følger et ordinært webkamera med i pakken.

Hvis båndbredden tillater det, ruller videokvaliteten på 352 x 288 punkter med 30 bilder i sekundet. Men systemet tilpasser seg konstant og prioriterer lydkvaliteten på bekostning av video, hvis nødvendig.

– Siden vi faktisk muligjør video- og talekommunikasjon selv over GSM-oppkobling er dette også aktuelt for folk som vil holde kontakten mens de for eksempel er på hytta eller på båten, sier Swahn til ITavisen.no.

Lanseres før jul

Skal man være vert for videokonferanser, må man riktignok ut med en månedskostand på 59,- kr, men man trenger ikke være abonnent for å la seg invitere til samtaler eller konferanser.

okBuddy skal lanseres over hele Norden, og aller først i Norge i løpet av november. TechLink jobber nå med å oversette programvare og brukerveilednigner, og vil selv sørge for mail- og telefonsupport for tjenesten.

Programvaren er foreløpig kun tilgjengelig for Windows, men TechLink lover å ha en PDA-løsning klar i februar.

– Vi regner med at dette vil selge seg selv, når folk skjønner hva okBuddy kan gjøre, sier Swahn.

For mer informasjon, se www.okbuddy.no

Annonse
Annonse