Windows CE knuser Palm

iPaq h2210

iPaq h2210Palm OS fra Palmsource har ramlet dramatisk fra 46.9 prosent i fjor til 28.9 prosents markedsandel i tredje kvartal 2004, ifølge Gartner

Samtidig ser det lyst ut for Microsofts Windows CE, deriblant Pocket PC, som nå står for 48.1 prosent av det totale globale markedet for PDAer. Dette er en markant oppgang fra 41 prosent i fjor, skriver Yahoo News.

Lang nedtur

Palm OS har jevnt og trutt mistet markedsandeler de siste årene, mens PDA-produsenter som HP og Dell i stadig større grad har valgt Microsoft. Konkurransen er også merkbar fra Blackberry-serien med PDAer fra Research in Motion.

Annonse

PalmOne, som er den største Palm OS-lisenshaveren, er riktignok fremdeles verdens største PDA-leverandør med 26.2 prosent markedsandel. HP ligger på en solid andreplass med 24.2 prosent, etterfulgt av Research in Motion og Dell.

Annonse
Annonse