piratskalle

Annonse


Norske pirater dømt

piratskalleDommen er i følge antipiratorganisasjonen BSA (Business Software Alliance) den første i Norges-historien i sitt slag.

De to mennene i slutten av 20-åra fikk begge 120 dagers betinget fengsel. I tillegg må den ene av dem betale en erstatning på 120 000 kroner til programvareprodusentene Adobe, Autodesk, Bentley Systems, Macromedia, Microsoft og Symantec, og dekke saksomkostningene.

– Godt fornøyd

Programmene ble lagt ut på nettet via FTP. I følge Digi.no var de to medlem av det såkalte «Drink Or Die»-nettverket, som hadde base i Russland.

Flere medlemmer i dette verdensomspennende nettverket har blitt tatt. Den angivelige lederen ble nylig utleverte fra Australia til USA, der han vil bli tiltalt for piratvirksomhet.-Vi er godt fornøyd med at det norske rettsvesenet tar denne type kriminalitet så alvorlig, sier leder Eilert Hanoa i BSA i en pressemelding.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse