– Nei til fildelings-annonser

Fildeling Direct Connect

Fildeling Direct ConnectEtter den britiske platebransjeorganisasjonen BPI (British Phonographic Industry) mening er fildeling rent tyveri. Nå fordømmer de alle selskaper som betaler disse nettverkene for å formidle sine budskap.

– Hjeper til med ulovligheter

– Nettverk som eDonkey, Kazaa og Grokster hjelper til med ulovlig fildeling. BPI mener sterkt at ethvert seriøst firma bør vurdere nøye den støtten de gir slike nettverk gjennom sine annonsemidler, skriver BPI i en pressemelding.

Annonsørene ser på sin side et viktig marked i de millioner av menneskene som daglig laster ned film, musikk og programvare gjennom fildelingsnettverkene. Kostnadene er dessuten minimale sett i forhold til antallet potensielle kunder som nås.

Annonse

– Ville aldri godta det selv

Blant de store annonsørene på fildelingsnettverkene er den franske bilprodusenten Renault, de britiske storbankene Nat West og FirstDirect og telegigantene Vodaphone ,O2 og NTL.

– Illegale fildeleere stjeler musikk verd millioner av pund gjennom disse nettverkene. Vi er sikre på at selskapene som annonserer på dem ikke ville godta tyveri i en slik skala fra deres egne forretninger, heter det i BPI-pressemeldingen.

Annonse
Annonse