Lekkert leketøy

Sony Cyber-Shot DSC-L1

Slik trenden er, kommer også dette kameraet i flere forskjellige farger. Det finnes i sort, mørkeblått, rosa, og selvsagt i den tradisjonelle sølvutgaven. Dette apparatet er bittelite( kun 4,5 cm høyt), og glir dermed lett ned i brystlomma. Kamerafronten er buet og bidrar også til at kameraet er lett å holde.

Smått og klønete

Siden Sony Cyber-Shot DSC-L1 kun er utstyrt med en 1,5 tommer stor LCD-skjerm, blir savnet etter en optisk søker stort. Displayet rommer ikke så mye, og størrelsen bidrar til at man nærmest må myse. Dessverre blir informasjonen på den lille LCD-skjermen nesten uleselig.

Faktisk er det meste på dette kameraet smått. Knappene er mikroskopiske, og dermed vanskelige å manøvrere. Særlig størrelsen på navigeringshjulet irriterte kraftig. Når kameraet i tillegg er tregt både under oppstart og zooming, så trekker dette bruksopplevelsen betydelig ned.

Annonse

Full automatikk

Apparatet er forholdsvis beskjedent spesifisert når det kommer til manuell funksjonalitet og mengden finesser. Men dette er også ment som et enkelt sikt-og-skyt kamera. Du har imidlertid mulighet til å gjøre enkle justeringer av ISO-verdier og hvitbalanse, men stort mer finner du heller ikke. Her er det automatikken som regjerer.

Sony Cyber-Shot DSC-L1

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Sony Cyber-Shot DSC-L1 er utstyrt med optikk fra Carl Zeiss, og Vario-Tessar linsen fungerer forholdsvis godt. Kameraet har fått en 3x optisk zoom og har en fokal-lengde fra 32mm-96mm. Kameraet gir god fargemetning og vi gir ståkarakter til tross for at bildene har en tendens til å bli noe mørke og en tanke støypregede.

Dette kan fort bli en slager blant førstegangskjøpere av digitalkameraer. Apparatet er robust, du kan velge blant flere friske farger og ikke minst er prisen overkommelig. Tre tusen kroner er ikke så aller verst, men husk at du får svært begrenset ytelse for pengene. Dette kameraet har i høy grad kuriøs verdi, men mangler endel når det kommer til både ytelse og brukervennlighet. Dessverre.

Annonse
Annonse