Bannlyst fra Xbox Live

Halo 2 E3 2004

Halo 2 E3 2004De mange Halo 2-piratene later til å ha blitt sparket ut av Microsofts online-tjeneste for Xbox på permanent basis, skriver CNet News.

Modchips og større harddisker

For å spille hjemmebrente DVD-plater (både backup-plater og piratkopier) kreves det at man har en modifisert spillkonsoll, og mange Xbox-eiere har derfor valgt å «oppgradere» maskinen sin ved å installere en modchip som tillater dette. I tillegg er det populært å bytte ut den medfølgende 10 GB store harddisken med mer romsligere, men ulisensierte modeller, slik at man kan bruke Xbox som en mer avansert multimediaterminal.

Microsoft er ikke videre begeistret for noen av disse hackene, og later nå altså til å ha gått aggressivt til verks for å gi en lærepenge til de som lastet ned piratkopien av Halo 2 flere uker før lansering.

Annonse

Piratsperre

Ifølge rapporter fra brukerfora og spillsider rundt omkring på nettet gjennomgikk Xbox Live en oppgradering rett før lanseringen av Halo 2 i forrige uke, som blant annet inneholder rutiner for å kontrollere størrelsen på brukernes harddisker i tillegg til å sjekke BIOS for å oppdage uautoriserte modifikasjoner.

Spillere som ikke bruker standardutstyr skal så ha blitt sperret ute fra tjenesten.

Microsoft har ikke selv offisielt kommentert saken.

Annonse
Annonse