Første TV-serie for mobil

Jack Bauer

Jack BauerI samarbeid med mobilselskapet Vodaphone skal de sende til sammen 24 episoder av serien om politiagenten Jack Bauer (spilt av Kiefer Sutherland) , som alltid har 24 timer på seg til å redde verden fra slemme terrorister og en eller annen form for katastrofe.

I 23 land

TV-serien vil bare være tilgjengelig for de som har bredbåndstelefon (3G/UMTS). Slike telefoner kan brukes i Norge fra neste år av, når Telenor og NetCom åpner sine 3G-nett i løpet av vinteren/våren.

Fox vil først tilby TV-serien på det amerikanske markedet, men til MSNBC sier de at også Europa vil få tilbudet raskt. Til sammen vil 23 land være med i dette pilotprosjektet til Vodaphone og Fox. Vodaphone er ikke representert her i landet, men det kan likevel tenkes at Telenor eller NetCom kaster seg på.

Annonse

Et minutts episoder

Fox regner ikke med at folk i første omgang gidder å sitte i timevis med mobilen og se på TV. Hver av episodene varer derfor bare ett minutt.

Men flere av Fox sine konkurrenter er mer ambisiøse enn som så. Fra før av har vi sett både fotballkamper og konserter på bredbåndstelefon.

Mediegiganten Murdoch Group har et stort antall tilbud i ermet, og tilbyr allerede nå månedlige filmklipp på mobilen. Først ut er «Bridget Jones: The Edge Of Reason».

Annonse
Annonse