– Bush vant på e-fusk

Ill.: jefffisherforcongress.com

Ill.: jefffisherforcongress.comUtfallet av det amerikanske presidentvalget burde vært annerledes, siden datafusk sørget for at en rekke Kerry-stater gikk til Bush. Det mener Fisher å kunne bevise, ifølge det tyske nettstedet Heise.de.

Blant annet peker Fisher på pussigheten av at en valgkrets som Baker County i i Florida, der 69.3 prosent av velgerne er registrerte demokrater, endte opp med 77 prosent av stemmene i republikaneren Bush sin favør.

Muffens?

Fisher mener å kunne peke på lignende tilfeller i en rekke andre steder, og viser også til andre misforhold mellom det endelige valgresultatet og forskjellige meningsmålinger.

Annonse

Det besynderlige, ifølge kongresskandidaten, er at det kun er i valgkredser hvor det elektroniske stemmesystemet fra Diebold har blitt brukt at resultatene ikke synes å stemme med det som var forventet. Der manuell stemmavlevering ble brukt gikk alt som forventet.

Sårbart system

Diebold er et datasystem som samler avgitte stemmer på en sentral server. Det har tidligere blitt demonstrert at systemet kan manipuleres, skriver Comon.

Likefremt ble én tredjedel av stemmene i valget avlevert elektronisk, til tross for advarsler fra forskere (og Michael Moore).

Mer informasjon om Fisher og fusketeorien finnes forøvrig på www.jefffisherforcongress.com

Annonse
Annonse