Viruskjendis får jobb

Virus orm msblast

Virus orm msblast«Benny» var i sin tid prominent medlem i virusgjengen 29A (heksameterkode for «Dyrets Merke» 666…). Gruppa utmerket seg blant annet med virus for Windows 2000 før operativsystemet ble sluppet. Deres varemerke var såkalte proof of concept, altså virus som skulle teste sikkerheten. Banale massesendte e-postvirus holdt de seg unna.

Innvortes virus

I intevjuet med New York Times bedyret han at han aldri hadde sluppet et virus ut av sekken, og at virusene han skrev bare var til innvortes bruk.

Benny tar likevel æren for å ha utviklet programvaren som fikk Sobig-viruset til å spre seg med rekordfart.

Annonse

Nå har mannen, som fortsatt bare er i begynnelsen av 20_årene, fått fast jobb i det tsjekkiske IT-firmaet Zoner, som selger både domeneregistrering, lagring av digitalfotos og antivirusprogrammer.

«Belønnes» med jobb

Overfor The Register vil ikke det tsjekkiske selskapet kommentere ansettelsen.

Tidligere i år fikk de tyske virusmakeren Sven Jaschan jobb i selskapet Securepoint etter at han var tatt for å stå bak Netsky-viruset.

Mange i bransjen ser med bekymring på at folk som forårsaker stor skade i IT-verdenen «belønnes» med gode jobber i etterkant. På den annen side er det jo de som er ekspertisen…

Annonse
Annonse