Halo 2

Annonse


TEST: Halo 2

Mens PS2 har sin San Andreas og PC-spillerne bare er en drøy uke unna Half-Life 2, er Halo 2 årets store hellige graal på Xbox; SciFi-skyteren over alle, der du dras inn i en drivende ekplosiv berg-og-dalbanetur på begge (minst) sider av krigen mellom menneskerasen og de intergalaktiske okkulte alien-fundamentalistene i The Covenant.

Utviklingen siden det første Halo, fremdeles en solid Xbox-milepæl, er mer evolusjonær enn revolusjonær.

Det suverene er at det aller, aller meste i Halo 2 sitter som et skudd, og fungere på en prikk slik det bør og skal. Bungie (men dessverre få andre) beviser dermed igjen at det er fullstendig mulig å lage spill av denne typen på konsoll, uten at man trenger tastatur og mus for å føle at man henger med.

Sitter som et skudd

En av de mange nyvinningene, som utvilsomt nå vil bli normen i fremtidige skytespill, er muligheten for å bruke to våpen simultant – en i hver hånd, enten av samme type (doble .45 Magnum er alltid populært) eller som forskjellige kombinasjoner av plasma-skytere, maskinpistoler og andre mer eksotiske enhåndsvåpen. Venstre og høyre avtrekker styrer hvert sitt våpen. Genialt enkelt.

Annonse


Mye av spillet foregår denne gang med en tropp usedvanlige dyktige og skyteglade lagkamerater på slep, som ofte kan ta gjøre jobben din mye letter og gi deg ekstra pusterom i oppdragene.

Særlig på de letteste vanskelighetsgradene står du ofte fritt til å ta deg av de virkelige viktige kanonene og store truslene i ro og mak mens dine medsoldater effektivt rydder resten av omårdet.

En fiffig detalj er at du når som helst kan gå bort å bytte våpen med hvem som helst av dem (selv om de ofte surmuler litt hvis du tar fra dem rakettkasteren og gir en puslepistol tilbake).

Bruken av kjøretøy av ymse slag er også ekstremt vellykket. Luften er gjerne full av flyvende roboter, romskip, og Banshee-jagere, mens bakkekjøretøyen inkluderer gode gamle Warthog såvel som nye tankser, og de svært anvendelige og heftige Ghost-«scooterne». Det aller festligste er at du kan hoppe på mange av disse i fart, gå inn i nærkamp med piloten(e), og overta skuta.


Se videoklipp fra Halo 2

Lekkert!

Grafikken er nydelig, og utvikler Bungie har pøst på med så mange flotte tekstur-effekter at det innimellom blir litt mye for Xbox-konsollen.

Du vil flere ganger legge merke til hakking, popups og framerate-problemer i de cineamtiske sanntidsgenererte filmsekvensene mellom oppdragene, men heldigvis så og si aldri i kampens hete – uansett hvor mange romvesener, kjøretøy og marinesoldater som boltrer seg på skjermen samtidig.

Lydsporet er også svært stemningsfullt, der eksplosjonseffekter, heftige kræsjelyder og vittige kommentarer fra både fiender og lagkamerater fargelegger et variert soundtrack med halvorkestral filmmusikk blandet i myk electronica.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Live-vinner

Man skal naturligvis ikke glemme online. Halo 2 er nemlig også en fryd å spille mot andre, og kommer fullpakket med en rekke spillvarianter for opptil 16 spillere, muligheten for å lage dine egne spillmodi, et solid matching-system som finner de rette mostanderne for deg, mulighet for klanspilling, 11+ flerspillerkart, og løfte om fremtidige nedlastinger og utvidelser via Xbox Live.

Riktignok har vi foreløpig bare hatt tid til et par timers nettspilling, men førsteinntrykket gir all grunn å tro at Halo 2 er det beste som har skjedd Xbox Live til dags dato.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

En umiddelbar klassiker

Det er fullstendig mulig å ikke like Halo 2. Har du for eksempel først og fremst sansen for førstepersonsspill med hodebry, gåter og rollespill som hovedelementer kan du risikere å bli skuffet. Til tross for velregisserte lekre filmatiske fortellerkvenser, topp grafikk og mange vellykkete idéer er det nemlig viktig å være klar over at Halo 2 er et reinspikka actionspill fra begynnelse til slutt. Skyting og villmannskjøring, rett og slett.

Ikke desto mindre er det en bragd av Bungie å ha gjort spillet mer variert, oppfinnsomt og oppslukende enn noen annen FPS-tittel i år…for ikke å si noensinne. Målt i action og tempo er Doom III en ettermiddag i kassekø på IKEA, mens Halo 2 blir som å kjøre dynamitt-transport gjennom Vice City med Petter Solberg bak rattet.

Halo 2 er utvilsomt et av årets spenstigste spill, og sklir elegant opp på topp ved siden av Burnout 3 som obligatorisk kjøp for adrenalinsugne Xbox-eiere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse