Bedre nedlasting med SP2

SP2

SP2Den siste store sikerhetsoppdateringen for Windows XP, Service Pack 2 (SP2), legger begrensninger på hvor mange nedlastingsprosesser du kan ha gående samtidig. Dette er ment som en beskyttelse mot spam og virus, men legger også hindringer i veiein for de som gjerne vil laste ned filmer, spill eller musikk.

«Synderen» er en fil som heter TCPIP.SYS. Om du starter programmet Event Viewer (eventvwr.exe) som følger med Windows ka du se begrensingen under hendelse/event nummer 4226.

Automatisk endring

Det er ikke gjort for enhver å endre innstillingene manuelt. Derfor er det enklest å bruke programvare som fikser jobben.

Annonse

Ett av disse programmene er EvID4226Patch212. Du kan laste det ned fra lvllord.de, så blir TCPIP.SYS automatisk oppdatert til å takle 50 nedlastinger samtidig fra for eksempel fildelingsnettverk.

Takk til Frode for tipset!

(ITavisen.no tar intet ansvar for virus eller andre problemer med Windows eller PC i forbindelse med kjøring av programmet).Oppdatert: Flere lesere har gjort oss oppmerksom på at det bare er forbindelser som enda ikke er fullt opprettet som begrenses i SP2. Med andre ord kan du ha å mange samtidige nedlastinger du vil gående, men du kan bare ha 10 tilkoblingsforsøk der du enda ikke har fått svar fra mottakermaskinen.

Annonse
Annonse