Gjetter wifi-passordet

Hacking datainnbrudd ill.

Hacking datainnbrudd ill.Selskapet Tinypeap, som blant annet utvikler WiFi-relatert programvare, har nå lagt ut et lite verktøy som gjør det mulig å skaffe seg uautorisert adgang til trådløse nettverk.

Programmet er kun effektivt mot WiFi-nett som bruker WPA (Wi-Fi Protected Access)-beskyttelse med delte nøkler. Siden verktøyet rett og slett prøver å «gjette» passordet, vil det først og fremst kun lykkes der passordet inneholder vanlige ordsammensetninger.

Tinypeap sier de har gjort programmet tilgjengelig på sine hjemmesider som et såkalt proof-of-concept og kritikk til sårbarheter i WPA-systemet som ble avdekket for et års tid siden.

Annonse

Selskapet har samtidig lagt ut et dokument der de forklarer i detalj hvordan hackeverktøyet fungerer, og hvordan man best kan gardere seg mot slike angrep – for eksempel ved å bruke lange passord på minst 20 tegn, og bruke tilfeldige tegnsammensetninger i stedet for vanlige fraser og ord.

Annonse
Annonse