BitTorrent størst på nett

Fildeling Direct Connect

Fildeling Direct ConnectDette i følge tall fra det britiske analysebyrået CacheLogic. I følge byrået står fildelingsnettverket nå for godt over en tredel av all trafikk på nettet, uansett innhold eller kategori.

Ingen sentral

Gjennom BitTorrent skaffer brukerne seg filmer, musikk, spill og programvare. Det er ingen hemmelighet at det meste av dette er piratkopier. Men også legitime filer som Linux og åpen kildekode blir distribuert gjennom nettverket.

Bit Torrent har for en stor del overtatt den rollen som Kazaa, Gnutella og Napster hadde før. I motsetning til disse har BitTorrent ingen sentral administrasjon eller server som kan stoppes eller saksøkes.

Annonse

Nettverket er helt og holdent basert på brukerne selv, som har relativt lite sjanse for å bli avslørt av film- plate- og programvarebransjen (eller politiet) om de gjør noe ulovlig.

– Undersøker muligheter

Ingen skal likevel føle seg for trygge, hevder representanter for opphavsmennene.

– Det er et svært effektivt leveringssystem for store filer, og det blir brukt og misbrukt av et stort antall mennesker. Vi undersøker hvilke muligheter vi har, akkurat som vi gjør med alle andre nye teknologier som blir misbrukt av folk til å stjele, sier John Malcolm i filmbransjeorganisasjonen MPAA til nyhetsbyrået Reuters.

Annonse
Annonse