Bin Laden-video er virus

Osama bin Laden

Osama bin LadenAntivirusselskapet Sophos advarer nå mot en ny variant av ormeviruset W32/Famus-F, som ligger i vedlegget til en e-postmelding som frister med videoklipp der Bin Laden viser hva han synes om valgresultatet i USA.

– Hackere og virusprogrammerere vil prøve alle slags triks for å få folk til å kjøre de ondsinnete kodesnuttene sine. Denne gangen er det folks appetitt for siste nytt om krigen mot terror, sier Graham Cluley i Sophos.

Hobbitens budskap

Heldigvis er ikke ormen spesielt skadelig, men den infiserer PCen din, og oppretter en rekke filer på harddisken før den sender seg videre til kontakter i adresselisten din.

Annonse

Samtidig opprettes en fil på harddisken med følgende tekstbeskjed (oversatt fra spansk): «Denne maskinen er infisert. Dette for å protestere mot overtramp mot uttrykksfriheten. Nå er all data på harddisken din blitt slettet. Hilsen Hobitten.»

For mer informasjon om viruset, se www.sophos.com.

Annonse
Annonse