London blør på ny

Black Monday toppsakbilde

The Getaway: Black MondayLondon (ITavisen.no): The Getaway: Black London er oppfølgeren til den nå to år gamle salgssuksessen The Getaway, et spill vi i sin tid hadde god sans for, til tross for at det virket en smule uambisiøst sammenlignet med datidens PS2-bombe GTA: Vice City.

Spillet er basert rundt en hardtslående historie om den hevntørste bokser-bølla Mitch, politimannen Eddie, og den snikende hackeren Sam – spillets kvinnelige hovedrolleinnhaver. Du får anledning til å spille alle tre figurene gjennom spillets gang, men brorparten av spilletiden vies Mitch og Eddie, de mer action-orienterte av de tre.

Handlingen er igjen lagt til en ekstremt detaljert virtuell rekonstruksjon av 64 kvadratkilometer London. Mye av forarbeidet og fotodigitaliseringsarbeidet fra det første spillet brukes naturlig nok igjen i oppfølgeren, men utviklerne i Team Soho har denne gang tatt runden rundt i byen og kartlagt bakgater, smug, reklameskilt og andre detaljer som ble utelatt i forrige runde.

Annonse

Resultatet burde dermed være en enda mer tro og realistisk Playstation 2-versjon av London, som naturlig nok vil bli satt ekstra pris på av de som kjenner byen godt fra før. Det forrige spillet solgte over tre millioner kopier på verdensbasis (omtrent 20 000 i Norge), og det overrasker ingen at over én tredjedel av salget havnet i Storbritannia.

Større, råere

Denne gang blir vi lovet større oppdrag, og bruken av tre forskjellige hovedpersoner skal bidra til å skape større variasjonen i handlingen.

Team Soho har brukt måneder med motion capture og et tyvetalls skuespillere for å skape cinematiske mellomsekvenser som geleider oss gjennom den handlingen, og igjen er det et brutalt og gatenært og London vi blir presentert for. Etter sigende skal til og med den russiske mafiaen ha blitt konsulert for gjøre det hele så realistisk som mulig.

Spillet inneholder denne gang nærmere én og en halv time med forhåndskonstruerte filmsekvenser, og har vært under produksjon av det 70 mann store utviklingsteamet helt siden det forrige spillet bla lansert julen 2002.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Nå med motorsykler

Til tross for at et av de mange og store innendørsoppdragene oppdragene foregår på en tube-stasjon, er Londons enorme undergrunnsnettverket heller ikke denne gang en valgmulighet for å komme seg rundt i byen. Bilkjøring rundt omkring i London utgjør dermed fremdeles en stor porsjon av spilletiden, og denne gang er det nærmere 150 kjøretøy å boltre seg med – samtlige grafisk oppdatert og med detaljert skademodellering.

Det er også et visst antall spesialbiler som du vil kunne låse opp å få tilgang til etterhvert, og det er nå langt flere hopp, gjerder å brase gjennom, og trange hasardiøse bakgater enn i det første Getaway-spillet.

Den store nyheten er likevel at du nå kan kjøre motorsykkel, som vi alle vet er et svært velkommen aspekt ved spill av denne typen.


Se videoklipp fra The Getaway: Black Monday

Jul i London…eller San Andreas?

Uansett hvor mye Team Soho og spillets norske distributør Nordisk Film insisterer på at sammenligningen er upassende, er det så og si umulig å ikke sette The Getaway: Black Monday opp mot nylanserte Grand Theft Auto: San Andreas.

Begge spillene har tatt sikte på å bygge opp enorme, troverdig virtuelle storbyer, begge legger opp til en heftig blanding av bilnapping, villmannskjøring, og blodig gangster-action, og begge er store påkostete produksjoner som vil slåss om den ettertraktede plassen under juletreet i år.

Den store konseptmessige forskjellen på de to titlene ser ut til å ligge i story og spillprogresjon. Mens San Andreas i stor grad er fritt, full av crazy-humor og nonlineært, tar Black Monday sikte på å fenge spilleren ved å trekke ham eller henne gjennom et intens, mer realistisk og drivende London-eventyr der historien står i høysetet.

Black Monday vil derfor neppe tilby den samme handlingsfriheten og det enorme spillerommet som San Andreas, men legger seg til gjengjeld et solid hakk over GTA på grafikk og regissert spillprogresjon. Hvorvidt sistnevnte komer The Getaway til gode gjenstår å se når spillet treffer butikkhyllene 24. november.

Annonse
Annonse