Ill.: Per Ervland

Annonse


Fikk tilgang til andres kontoer

Ill.: Per ErvlandEpisoden minner om da norske Sparebanken NOR og deres samarbeidspartnere for fire år siden opplevde at en tenåring fra Telemark kunne erstatte sitt eget bankkontonummer med en annens i nettleserens adressefelt og dermed få oversikt over både saldo og bevegelser på den fremmede kontoen.

Nok med brukernavn

I den britiske bankens tilfelle var det imidlertid nok å oppgi brukernavnet på den man ville se kontoopplysingene til. Ved en feil ble passordrutinen oversett da nettbanken skulle foreta en oppdatering for 12 dager siden.

– Ikke vårt største øyeblikk

Da feilen ble oppdaget i går, ble nettbanken stengt i ti timer. Feilen er nå utbedret, og bankens ledelse legger seg så flate som det går an for briter i mørk dress å gjøre.

– I tror vi må se nøye på våre rutiner. For dette har ikke vært vårt største øyeblikk, sier bankdirektør Tim Sawyer til BBC.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse