Nintendo-liga sprengt

Super Mario

Super MarioUS District Court har ustedt en såkalt «restraining order», noe som innebærer at all virksomhet i selskapene må stoppe umiddelbart. Dette skjedde etter at Nintendo i USA hadde gått til sak mot selskapene.

Strykende butikk

Årsaken er at de to selskapene solge utstyr som kan spille av såkalte NES (Nintendo Entertainment System)-spill, som ble lansert i 1985. Disse spillene fungerer ikke med dagens Nintendo-konsoll GameCube.

Mange er likevel interessert i et gjensyn med de gamle spillene sine. Og siden det er umulig å oppdrive nye NES-konsoller, gikk forretningen strykende. Piratkonsollene ble markedsført under merkenavnene Super Joy og Power Player

Annonse

både på nettet og på mange «offisielle» utsalgssteder.

Fjernes fra hyllene

Nintendo ville imidlertid ikke vite noe av denne geskjeften.

– Nintendo vil ikke tolerere disse ulovlige produktene. Vi føler oss trygge på at de ansvarlige i kjøpesentre over hele landet vil samarbeide med oss etter å ha blitt informert om rettsavgjørelsen, sier Nintendos antipiratsjef Jodi Daugherty i en pressemelding.

Annonse
Annonse