London-rock på 3G

Via mobiloperatøren kunne tusenvis av briter følge konserten med Rooster på Institute of Contemporary Art i sentrale London i går.

– Landemerke

Konserten varte 45 minutter. Gruppa, som la seg inn på den britiske topp 40-lista i forrige uke med singelen «Come Get Some», er svært fornøyd med å skape rock-historie på denne måten.

– Dette er noe av et landemerke. Det er alltid hyggelig å få være en del av noe slikt, uttalte bandets sanger Nick Atkinson til Daily Telegraph i forkant av konserten.

Annonse

Flere konserter kommer

En annen milepæl i historien om teknologi og rock skjedde også i London, da gruppa The Future Sound Of London gjennomførte verdens første konsert direkte overført via ISDN i 1994.

Mobilselskapet 3 sier at de har planer om flere mobil-overførte konserter framover. Hittil er det stort sett sportsarrangementer som har fått plass på det nye 3G-nettet. Både sports- og musikkinteresserte må imidlertid finne seg i å betale en god slump for å få med seg favorittkampen eller konsert med yndlingsartisten.

Rooster-konserten er imidlertid ikke den første direkteoverførte rock-konserten på mobiltelefon i verdenshistorien. Allerede under Quart-festivalen i juni i år overførte NRK en konsert med The Hives på mobil – vel å merke uten den båndbredden og den bildekvaliteten UMTS/G3-gir.

Annonse
Annonse