Vil ikke ha bærbar video

iRiver PMP-100

iRiver PMP-100En undersøkelse laget av Jupiter Research har satt fokus på det bærbare videomarkedet i Europa. Problemet for produsentene er at bare 13 prosent av alle europeere er interessert i å se på film eller TV mens de er ute på tur, skriver BBC News.

Derimot er bortimot 33 prosent interessert i å høre på musikk via MP3-spillere. Selskapet sa produsentene burde holde seg borte fra hybridprodukter, og isteden fokusere så mye som mulig på å få lyd og musikk så bra som mulig.

Dårlig nytt

Undersøkelsen var heller ikke noen god nyhet for Nintendo og Sony som i løpet av det neste halvåret kommer med håndholdte spillkonsoller. Undersøkelsen viste nemlig at bare syv prosent er interessert i en enhet som både kan spille spill og video.

Annonse

Analytiker Ian Fogg fra Jupiter Research hevder portable mediesenter vil være et nisjeprodukt som ikke vil være i stand til å konkurrere med spillere som er dedikert til musikk.


En annen undersøkelse fra Jupiter har spådd at det digitale musikkmarkedet i Europa vil øke til 836 millioner Euro (6,7 milliarder kroner) i løpet av 2009. Ved slutten av 2003 var markedet verdt 10,6 millioner Euro (84,73 millioner kroner).

MP3-spillere som for eksempel Apples iPod vil føre til mesteparten av veksten i dette markedet.

Annonse
Annonse