Annonse


Rå spillprosessor fra Intel

Intel lanserte i går nå en ny versjon av Pentium 4 Extreme Edition. Prosessoren er spesiallaget for PC-er som trenger rå datakraft, deriblant de beste spillmaskinene. Den nye prosessoren har en klokkefrekvens på 3,46 GHz, skriver CNET News.com.

Lønnsomt marked

Pentium 4 Extreme Edition har i tillegg 2 MB cacheminne og en 1,066 MHz front-side bus som øker ytelsen og overføringshastigheten av data mellom prosessoren og minnet. Prosessoren slåss mot AMDs nye Athlon 64FX-55, som kom på markedet i midten av oktober.

PC-produsentene selger som regel ikke store antall av PC-ene som ligger i det høyeste prissjiktet. Allikevel er spill-PC-markedet et av de mest lønnsomme. Både Intel og AMD tar en del ekstra for de kraftigste brikkene sine.

Sender prisen til værs

Dell har allerede bestemt seg for å putte den nye prosessoren fra Intel inn i den fjerde generasjonen av de kraftige Dimension XPS-maskinene. PC-en kommer til å koste fra 2 749 dollar (17 230 kroner) med 80 gigabyte harddisk og 512 MB minne.

Annonse


Allikevel er det ventet at de fleste vil oppgradere denne med både mye mer minne og lagringsplass, i tillegg til de beste grafikk-kortene på markedet. Dette vil selvsagt sende prisen rett til værs.

Flere som har testet den nye prosessoren fra Intel hevder imidlertid at den økte ytelsen er ganske minimal i forhold til forrige versjon av Extreme Edition Pentium 4. Les mer om den nye prosessoren i pressemeldingen fra selskapet.

Annonse