Rå spillprosessor fra Intel

Intel lanserte i går nå en ny versjon av Pentium 4 Extreme Edition. Prosessoren er spesiallaget for PC-er som trenger rå datakraft, deriblant de beste spillmaskinene. Den nye prosessoren har en klokkefrekvens på 3,46 GHz, skriver CNET News.com.

Lønnsomt marked

Pentium 4 Extreme Edition har i tillegg 2 MB cacheminne og en 1,066 MHz front-side bus som øker ytelsen og overføringshastigheten av data mellom prosessoren og minnet. Prosessoren slåss mot AMDs nye Athlon 64FX-55, som kom på markedet i midten av oktober.

PC-produsentene selger som regel ikke store antall av PC-ene som ligger i det høyeste prissjiktet. Allikevel er spill-PC-markedet et av de mest lønnsomme. Både Intel og AMD tar en del ekstra for de kraftigste brikkene sine.

Annonse

Sender prisen til værs

Dell har allerede bestemt seg for å putte den nye prosessoren fra Intel inn i den fjerde generasjonen av de kraftige Dimension XPS-maskinene. PC-en kommer til å koste fra 2 749 dollar (17 230 kroner) med 80 gigabyte harddisk og 512 MB minne.

Allikevel er det ventet at de fleste vil oppgradere denne med både mye mer minne og lagringsplass, i tillegg til de beste grafikk-kortene på markedet. Dette vil selvsagt sende prisen rett til værs.

Flere som har testet den nye prosessoren fra Intel hevder imidlertid at den økte ytelsen er ganske minimal i forhold til forrige versjon av Extreme Edition Pentium 4. Les mer om den nye prosessoren i pressemeldingen fra selskapet.

Annonse
Annonse