Firefox fosser fram

Mozilla Firefox 0.8

Mozilla Firefox 0.8I følge nettanalyseselskapet WebSide Story vokste andelen av Firefox- og Mozilla-brukere i USA fra 5,2 til 6 prosent i September. Til sammenligning var tallet 3.5 prosent i juni.

IE-bruken synker

Bruken av Microsofts Internet Explorer sank med 0,8 prosent sist måned, og fra 95,5 prosent i juni til 92,9 prosent i oktober.

Fallet er er mindre dramatisk enn stingingen for Firefox er, og mange tror at Firefox først og fremst tar markedsandeler fra vår hjemlige nettleser Opera, som sammen med Apples Safari nå har 1 prosent andel.

Annonse

WebSideStory henter sine datas fra de mest besøkte nettstedene i USA. Blant dem er Disney, Sony, best Buy, DaimlerChrysler og The Internet Group.

I forrige uke startet en storstilt innsamling for å finansiere en helsides annonse for Firefox i avisen New York Times. Så langt har 250 000 dollar (om lag 1,6 millioner kroner) kommet inn fra over 10 000 givere.

Hensikten er å gjøre folk flest oppmerksom på at det fines alternativer til Internet Explorer.

Snart ferdig 1.0-versjon

Firefox finnes både for Windows, Mac og Linux og kan lastes ned fra Firefox.no, Mozilla-europe/no.org eller Mozilla.org. Den finnes foreløpig bare i betaversjon, men en versjon 1.0 er like rundt hjørnet.

Blant Firefox sine fortrinn framfor IE er blant annet RSS-leser som aktivt bokmerke (Opera har RSS i mailprogrammet) og muligheten til å legge nettsider i mapper i stedet for i separate vinduer (noe Opera også har).

Annonse
Annonse