Nettfilm skal påvirke USA-valg

Michael Moore

Michael MooreKvelden før amerikanerne skal gå til valgurnene legger nettfilmselskapet CinemaNow ut filmen Fahrenheit 9/11 for salg. Regissør Michael Moore håper filmen fører til at USAs president George W. Bush taper tirsdagens valg, skriver BBC News.

For en neve dollar

For 9,95 dollar (63 kroner) skal man mandag kveld kunne laste ned Moores film fra CinemaNow. Samme kveld skal satellittkanalen DISH Network tilby sine 10 millioner kunder den samme filmen via pay-per-view.

Men det er ikke bare Bush som får gjennomgå. DISH Network skal også vise en kritisk dokumentarfilm om presidentkandidat John F. Kerry samme kveld. Filmen Stolen Honor: Wounds that Never Heal fokuserer på Kerry kamp mot Vietnam-krigen etter at han selv kom hjem derfra.

Annonse

Moore hadde opprinnelig en avtale med kabelselskapet iN DEMAND om å vise filmen mandag kveld, men dette selskapet trakk seg for to uker siden, grunnet både juridiske og økonomiske grunner.

Annonse
Annonse