Casio Exilim EX-Z50

Annonse


Partykamera?

I selskapslivet er det ikke uvanlig med verken fettete potetgull-fingre eller ustø gange. Casio Exilim EX-Z50 har et kamerahus som er motstandsdyktig mot fingermerker, og selv etter at flere festdeltakere nysgjerrig hadde tatt apparatet i nærmere øyesyn, er det minimalt med fingermerker å spore. Vi hadde fått låne den sølvgrå utgaven av kameraet, som forøvrig også fås i leppestift-rødt.

Sikt og skyt

Dette kameraet er svært enkelt å bruke. Det er et perfekt sikt og skyt kamera, som er raskt både i oppstart, fokusering og zomming. I tillegg er utløserforsinkelsen minimal. LCD-skjermen har imidlertid litt dårlig oppløsning, men man kan alltids ta i bruk den optiske søkeren. Vær imidlertid oppmerksom på at søkeren viser mer enn hva som faktisk kommer med på bildet.

Er man på fest er det fort gjort å glemme helt vesentlige ting – som for eksempel å skru av kameraet. At apparatet har enormt god batterilevetid kan derfor vise seg praktisk. Du kan ta hele 400 bilder før kameraet gir seg, hvilket bør holde helt frem til nachspielet. I tillegg har apparatet hele 23 forhåndsdefinerte bildemodi, og rimelig nok kan kameraet også by på et par ”party-modi”.

Casio Exilim EX-Z50

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Flotte festbilder

Casio har denne gangen gått til Pentax for å få hjelp med optikken. Det har de gjort lurt i. Pentax-objektivet har en 3x optisk zoom, og er lysterkt spesielt ved full vidvinkel. Rekkevidden strekker seg fra 35mm- 105mm målt etter 35mm-standard. Bildene har også fin kontrast og god fargegjengivelse. Her ligger alt til rette for feiende flotte festbilder!

Vi er faktisk enige i Casios karakteristikk av dette apparatet som et partykamera. Det er svært hendig og lett, og glir dermed rett ned i brystlomma. Prisen ligger på ca. 4000,- kroner, og det synes vi kameraet absolutt er verdt. Dette er en følgesvenn du trygt kan ta med deg inn i julebordssesongen!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse