Annonse


TEST: WRC 4

Den årlige ladningen Rallyspill kommer nå like klokkesikkert og forutsigbart som EAs sportsspill – og vips, så er det bare å pensjonere fjorårets versjon. WRC 4 er her, og er tøffere – og vanskeligere – enn noensinne.

Forbedringene siden WRC3 er mange og klart merkbare. Det skulle forresten bare mangle. Grafikken er vesentlig bedre og mer detaljert, både på bilmodellene og landskapet. Dessuten virker kollisjonshåndteringen mer naturlig, og man slipper i stor grad den noe plagsomme tendensen fra forrige spill med at man plutselig stopper dønn opp i det man skulter borti autovernet.


Se videoklipp fra WRC 4

Annonse


Lite rom for feil

Ikke minst merker man at måten bilene håndteres og responderer på føles enda mer realistisk. Spillet er også en betydelig utfordring, selv for erfarne rallyspillere, og opererer definitivt i fullstendig motsatt sjikt av simulerings-skalaen enn f.eks Rallisport Challenge 2 på Xbox, som tillater langt flere feil og svakheter i spillerens kjøreteknikk.

Har du ikke særlig erfaring med denne type bilspill (der du faktisk må vite hvilken knapp på kontrolleren som er bremsen), bør du regne med flere timers innkjøring før du klarer å vinne noe som helst.

Foruten mange og generøse markedsføringsmuligheter, gir det å være offisielt lisensiert av World Rally Championship også den ubenektelige fordelen at WRC4 kan skilte med samtlige spillere og lag fra 2004-sesongen. Dermed gis også spillet en ekstra grad av aktualitet og realisme i forhold til konkurrentene.

(PS2 – november 2004)

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Innholdsrikt

WRC 4 har rett og slett mye av det meste. Mengder av baner (ca. 100), mange innstillingsmuligheter, og et allsidig utvalg av spillmodi å velge mellom. Her kan du kjøre sanksjonerte turneringer, serier med spesielle utfordringsløp, frittstående race, og – ikke minst – spille online mot opptil 15 andre spillere. Er du god nok, vil du også kunne låse opp nye ekstremvarianter av bilene.

Årets WRC skuffer ikke, og fans av serien vil fortsatt med trygt kunne påstå at dette er det beste rally-alternativet på PS2. Det er mange rallyspill å velge mellom for tiden, og vi nøler ikke med å anbefale WRC 4 for de som er på utkikk etter en utfordring.

Bar vit hva du går til…dette er ikke for nybegynnere!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse