pirat mp3 cd napster kopi

Annonse


Spansk MP3-eventyr slutt

pirat mp3 cd napster kopiPuretunes.com ble startet av Wayne Rosso, som i sin tid var direktør for fildelingsselskapet Grokster. Han forlot Grokster for å bygge opp det han mente var en skikkelig melkeku på grunn av et hull i spansk lovgivning.

Ikke hull likevel

– Vi har utviklet et produkt som lar forbrukerne få all den musikk de ønsker uten noen restriksjoner, samtidig som rettighetsinnehaverne får kompensasjon, utale Puretunes spanske leder Javier Siguenza da tjenesten ble lansert i mai i fjor.

Både Siguenza og Rosso tok imidlertid skammelig feil, skulle det vise seg. Det mye omtalte smutthullet i spansk lov som skulle gi dem mulighet til å selge musikk uten avtale med plateselskapene, eksisterte ikke.

Tunge i Stillehavet

Nå har selskapet i følge The Register inngått forlik med den amerikanske platebransjeorganisasjonen RIAA om å betale 66 millioner norske kroner i kompensasjon.

Puretunes hadde en komplisert selskapsstruktur med forgreininger til blant annet Nederland, Bermuda og Curacao. Men forbindelsen til Rosso og USA gjorde at det var mulig for RIAA å gå til søksmål mot selskapet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse