netthandel

Annonse


Shopping større enn sex

netthandelLangt de fleste som beveger seg på www-nettet er nå ute etter å finne informasjon om eller å kjøpe varer og tjenester, i følge en ny bok fra IT-professor Amanda Spink ved University Of Pittsburgh .

Ekte data

Boka er basert på undersøkelser som Spink og hennes kollega Bernard J. Jansen foretok i perioden 1997-2004. De to hadde store problemer med å få nøyaktig og relevant informasjon fra Internet-leverandører, som vanligvis er tilbakeholdne med å gi fra seg data.

De mener likevel at de er de eneste som hittil har klart å skaffe seg en reell oversikt over den globale nettbefolkningens vaner.

Korte søk

Og resultatene er klare: Sex-søk har sunket med 50 prosent siden 1997. Samtidig har søk etter varer og tjenester (inkludert musikk, film og annen underholdning) steget med hele 86 prosent.

Annonse


En ting har likevel ikke endret seg siden 1997: Folk tar seg sjelden tid til å søke veldig spesifikt, med lange setninger og mange ord. De aller fleste søkene består av en til tre ord, og folk har liten tålmodighet om søkemotoren ut fra dette ikke gir dem det de er ute eter.

Dette kan forklare suksessen til en intuitiv søkemotor som Google, mener Spink og Jansen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse