Bakprojeksjons-TV

Annonse


HDTV i Norge

Bakprojeksjons-TVStørre og flottere skjermer fører til at dagens TV-bilde blir dårligere og dårligere etter hvert som det blir blåst opp. Løsningen på dette problemet kalles HDTV (High Definition Television) og den første kanalen som viser dette i Norge ble lansert på onsdag, skriver Aftenposten.

Sitter nærmere

HD1, som kanalen heter, blir produsert i Belgia og innholdet fordeles mellom store konserter, opera og sport. Sistnevnte ventes å være blant de viktigste drivkreftene for dette formatet, i tillegg til film, siden følelsen av å være til stedet blir mye sterkere.

Effekten av forbedringen kommer best frem på skjermer over 30 tommer, mens det er vanskeligere å merke forskjellen på mindre skjermer. SvT har gjort forsøk som viser at folk setter seg mye nærmere HDTV for bildet er så bra og fullt av detaljer.

Hos Viasat

I både USA og Japan har HDTV blitt ganske populært. Uheldigvis ligger Europa flere år bak disse landene, men nå har vi i hvert fall tilgang til den første TV-kanalen som viser høydefinisjonsformatet.

Per i dag må man være Viasat-kunde for å få tatt ned satellittsendingene av HDTV-kanalen her til lands. Man trenger også en spesiell dekoder, samt en TV med oppløsning på XGA eller bedre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse