Virus Windows orm

Annonse


Nesten alle PC-er infiserte

Virus Windows ormEn undersøkelse fra AOL og National Cyber Security Alliance viser at internett har ført til at PC-brukere i hjemmet blir angrepet som aldri før. Hele 80 prosent av alle PC-er som står i hjemmet skal være infisert av virus eller annen «malware», skriver The Register.

Dårlig kunnskap

329 frivillige ble intervjuet i undersøkelsen, i tillegg til at datamaskinene deres ble undersøkt. Store deler av brukerne hadde ikke engang enkel basiskunnskap om sikkerhet, sånn som forskjellen mellom antivirus og brannmur.

Flesteparten hadde riktignok antivirus installert, men mest sannsynlig fordi det var installert på PC-en da den ble kjøpt. En stakkar hadde imidlertid 92 virus på PC-en sin, mens en annen hadde utrolige 1 059 spyware-programmer på sin maskin.

To tredjedeler hadde ikke brannmur, og det viste seg faktisk at 14 prosent av de som hadde brannmur ikke hadde klart å konfigurere den riktig. Men det mest utrolige er kanskje at bortimot 75 prosent mener deres PC er veldig eller ganske sikker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse