Annonse


NASA leder maskin-kampen

De som har bygd NASAs nye superdatamaskin hevder at den, med sine 10 240 prosessorer, er den raskeste i verden. Project Columbia, som maskinen heter, er laget av Silicon Graphics og Intel, skriver Excite.

Leter etter ET

Da maskinen ble vist frem på tirsdag ble bare 16 av de 20 installerte systemene testet, men hastigheten var allikevel på imponerende 42,7 teraflops. Siden man bare testet 80 prosent av den totale datakraften ventes det derfor at den totale hastigheten vil være enda raskere.

Maskinen skal brukes til å prosessere klimadata, i tillegg til at den skal hjelpe til med å designe romfartøy. Den skal faktisk også få en viktig oppgave i arbeidet med å finne liv utenfor jorden.

Kamp om tittelen

NASA må imidlertid vente litt før de kan være helt sikre på at de sitter på toppen. For bare én måned siden informerte nemlig IBM at deres nye supercomputer er den raskeste i verden. De har satt opp en supermaskin med en hastighet på 36,01 teraflops. Men dette var imidlertid en nedskalert prototyp av den endelige maskinen.

Snart vil man imidlertid få svar på hvem som er raskest. I løpet av neste måned vil nemlig Top 500 Project slippe den halvårlige listen over verdens raskeste superdatamaskiner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse