Panasonic 20 MBps SD

Annonse


Verdens raskeste SD-kort

Panasonic 20 MBps SDPanasonic satser på at deres knøttsmå SD-kort på sikt skal overta både for CF-kortene og på enda lengre sikt for små harddisker.

– Behovet øker

Jonas Eriksson, produktsjef for opptaksmedier på Panasonic Nordic AB, konstaterer at behovet for høyhastighetsoverføring av bildedata har økt sterkt de siste årene og peker på flere eksempler.

– Bildene i digitalkameraene får høyere og høyere oppløsning. Det øker både størrelsen på datafilene og behovet for høyere overføringshastighet. Stadig flere brukere av digitale kameraer vil kunne ta raske serier med bilder, og det krever også høyere overføringshastighet. Dessuten øker behovet for å kunne ta opp og vise videobilder med hjelp av minnekort, sier Jonas Eriksson i en pressemelding.

TV på SD

Han peker også på at flere og flere i fremtiden kommer til å ta opp TV-programmer på SD-kort. – Fordi bildedata krever ekstremt store filstørrelser, øker også behovet for høyhastighetsoverføring av data. Pro High Speed-serien er utviklet for å møte disse behovene.

De nye kortene er tilgjengelige i butikkene fra i dag og finnes i 512 MB og 1 GB-utgaver til henholdsvis 1100 og 3000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse