piratkopi mp3

Annonse


Greit å være pirat

piratkopi mp3En undersøkelse blant 100 avgangselever ved NTNU og handelshøyskolen BI skremmer programvarebransjen. Bortimot 60 prosent synes det er helt i orden at man bruker piratkopier, skriver Aftenposten.

– Det er skuffende å konstatere at så mange velskolerte, unge mennesker har en så nonchalant holdning til noe som faktisk er tyveri, sier Eilert Hanoa, formann i BSA Norge til Aftenposten.

Kan straffes

45 prosent av de som ble spurt i undersøkelse hevdet at de vil bruke piratkopier i fremtiden, selv om like mange er kjent med at strafferammen for grovt brudd på åndsverksloven faktisk er fengsel inntil tre år.

– Vi har jobbet målbevisst i mange år for å endre holdningene til piratkopiering. Vi tror det virker når folk oppdager hvor alvorlig dette faktisk er, hevder Hanoa.

Annonse


Store tap

De nedslående tallene går på piratkopiering til privat bruk, men det er vel liten tvil om at det vil by på store tap for programvarebransjen dersom studentene tar med seg disse holdningene inn i næringslivet.

BSA (Business Software Alliance) representerer IT-selskapene i verden og informerer bedrifter om opphavsrett. Organisasjonen holder også en årlig holdningskampanje for bedriftsledere for å minne dem om ansvaret de har når det gjelder piratkopiering. Kanskje på tide å gjøre det samme på universitetene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse