Annonse


TEST: Tony Hawk Underground 2

Det første vi må si er at Tony Hawk-spillene har redefinert ekstremsportsspillgenren over de siste årene, med en rekke glimrende spill. Mange andre spill har prøvd å kopiere denne seriens suksessoppskrift uten helt å komme helt til mål. Nå kan det faktisk virke som om det nyeste spillet i serien også har problemer med å leve opp til forventningene.

Store ødeleggelser

I THU2 følger man ikke overraskende i fotsporene på Tony Hawk Underground. Man reiser til eksotisk steder rundt om i verden, men i stedet for å jobbe seg opp til å bli proff skater skal man nå ta del i en konkurranse der poenget er å ødelegge så mye som mulig på kortest mulig tid.

Man reiser sammen med hovedpersonen Tony Hawk og sidekick Bam Margera, kjent fra MTV-programmer som Jackass og Viva La Bam. Historien er for så vidt like uengasjerende som den var i forrige versjon av Hawk, men nå med større fokus på Jackass enn Tony Hawk (selv om han har vært en relativt stor del av denne serien).

Det som er nyskapende i denne delen er at man kan bytte på skatere (fire forskjellige) på de forskjellige stedene. I tillegg har man andre ting å kjøre rundt på enn bare skateboard, som egentlig bare virker tåpelig. Denne delen av spillet er langt fra så morsom som den kunne vært, og forhåpentligvis blir den bedre før neste versjon.

Annonse


Gammel klassiker

For de av oss som har spilt denne serien siden tidenes morgen finner man heldigvis den gode gamle klassikeren der man har to minutter på seg til å løse oppgaver som å få high score og samle bokstavene S, K, A, T og E.

Spillet har også gode onlinemuligheter på PlayStation 2 (ingen Live-støtte på Xbox), slik at man har gode muligheter til å få jobbet opp konkurranseinstinktet. Man kan selvsagt designe egne skatere og brett, samt at man kan bruke EyeToy til å putte eget ansikt på en skater.

THU2 gir også nye muligheter til å score høyt, ved å legge til nye kombomuligheter. Hastigheten er som alltid veldig god og det er nesten like morsomt bare å freeskate, i stedet for å løse de mer eller mindre meningsløse oppgavene.

Her ser du skjermbilder av Tony Hawk Underground 2 på PlayStation 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Blir forbannet

En annen ny funksjon er muligheten til å frike ut etter at du har gått på trynet, noe som tross alt skjer stort sett hele tiden. Ved å trykke massivt på knappene vil du få skater’n din til å hive brettet veggimellom. Morsomt å se på, men ikke så mye mer.

Jo da, man får riktignok et par ekstra poeng ved å frike ut, men man bruker noen sekunder på å komme seg opp på brettet igjen. Som regel gidder man ikke å vente disse sekundene. Derfor blir denne funksjonen lagt på hylla etter å ha testet den en håndfull ganger.

Rått soundtrack

Tony Hawk Underground 2 kommer ikke til å få noen priser for grafikken, som ikke ser ut til å ha blitt spesielt forbedret siden forrige versjon kom på markedet. Den er litt endret siden forrige versjon, men ikke noe som har blitt til det bedre.

Derimot bør spillet få en pris for beste soundtrack. De fleste sportsspill med respekt for seg selv samler inn en rekke låter fra mer eller mindre kjente artister for å få opp stemningen. EA Sports har lenge vært ledende her i flere år, men nå har Activision virkelig kommet på banen. Utrolig mange fete låter her, blant annet fra artister som Violent Femmes og Johnny Cash (Halden-bandet Camaros skal også ha med en låt i spillet).

For en Jackass

Tony Hawk Underground 2 er et relativt morsomt spill, men har litt for lite nytt til at vi vil anbefale det. Spillet i seg selv er bra, men da mest for de som ikke kjenner serien fra før.

Har du Tony Hawk 3, som vi mener er det beste i serien, ser ikke vi noen grunn til at du skal putte flerfoldige hundrelapper i denne versjonen, med mindre man har en spesiell forkjærlighet for Jackass.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse