Creative Høstlansering 04

Annonse


Se høstens godbiter fra Creative

Creative Zen MicroCreative er vel ett av selskapene som lager det mest spennende ekstrautstyret til datanerder verden over. MP3-spillere, lydkort, høyttalere og ikke minst portable mediesentre er dagligdags hos dem. Vi har tatt en titt på de nyeste produktene fra selskapet.

Zen Micro

Apple har fått mye skryt for både iPod og iPod Mini. Creative vil ikke ha noe av at Apple skal ha dette markedet alene og har derfor nylig lansert sin iPod Mini-rival, Zen Micro. Spilleren er mindre enn iPod Mini, men har allikevel mer lagringsplass (fem mot fire gigabyte). Prisen er omtrent den samme (2 299 kroner).

I tillegg kommer den i en rekke flere fargemuligheter enn de fem fra Apple. Vi har fått tatt litt på det eneste eksemplaret som er i Europa og må si at den er liten og søt, selv om designet ikke virker å være helt på samme nivå som rivalen fra Apple.

Creative Zen Micro har også et par andre kule funksjoner, som radio og innebygd diktafon. Er du keen kan du også ta opp musikken på radioen slik at du kan spille den av ved en senere anledning. Den kan også synkes mot Outlook, slik at du får oversikt over kalender, kontakter og oppgaver.

Annonse


Portable Media Center

Selv om Zen Micro imponerer må vi si at det knytter seg større forventninger til den bærbare videospilleren, Zen Portable Media Center. Denne lille dingsen med stor og flott fargeskjerm lar deg underholdes på toget eller bussen.

20 GB-modellen kan visstnok lagre 85 timer video eller høre 9 000 sanger. Den kan dessverre bare spille video i WMV-filer, men konverterer direkte fra en rekke andre formater, som DivX og XviD, slik at man i så måte kan se disse filene også. Når det gjelder musikk støtter den både WMA og MP3.

Flere av de nyeste produktene til Creative

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Vi fikk heldigvis lov til å trykke litt på denne og etter noen få minutter skjønte vi at dette er gaven vi vil ha på juleaften. Den er enkel i bruk og med godt bilde, selv om oppløsningen er relativt lav. Knappene virket litt harde og vanskelige, men vi trenger litt mer tid før vi gir noen endelig dom.

Batterilevetiden er på syv timer når det gjelder film og 22 timer når det gjelder musikk. Den skal være på markedet nå, selv om det er meget begrenset tilgang på spilleren. Prisen ligger på 4 299 kroner.

Bærbart

Creative har også bestemt seg for å satse mer på bærbare PC-er. Tidligere har vi med laptop blant annet slitt med dårlig lyd. Det er det snart slutt på. Med Sound Blaster Audigy 2ZS Notebook får man kongelyd på den bærbare via PCMCIA-porten.

Kortet er ifølge Creative spesiallaget for de som ser film, spiller, hører på musikk og kjører presentasjoner. Derfor er også spesifikasjonen ganske imponerende, med blant annet THX-støtte og 7.1 surroundlyd. Prisen ligger på rundt tusenlappen her til lands.

I tillegg til alle webkameraene som kan brukes på den bærbare kommer Creative også med en spesialhøyttaler for bærbare PC-er. Du fester den enkelt på toppen av skjermen. Strøm kan den enten dra fra batteri, strømforsyning eller USB-porten. Pris er 699,-.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse