Annonse


Kjør Windows i bilen

Microsoft jobber nemlig med å posisjonere seg som den største leverandøren av programvare til bilindustrien. Med en spesialtilpasset versjon av Windows CE skal man etter hvert kunne styre alt fra underholdning til satellittnavigasjon i bilen, skriver CNET News.com.

Knekker ikke bremsene

Selskapet viste nylig frem en Hummer H2 og en Volvo med en versjon av Windows Automotive (basert på Windows CE) under en konferanse i bilbyen Detroit. Under baksetet i den ene bilen var det gjemt en Windows-maskin med GPS og Bluetooth.

Man skal blant annet kunne ta med seg USB-enheter hjemmefra som kan kobles til maskinen i bilen. Kobler man til MP3-spillere og portable mediesenter kan man da både høre på musikk og se på filmer i bilen, uten store problemer.

Windows Automotive deler heldigvis ikke nettverk med basisfunksjonen i bilen, slik at man kan slippe å bekymre seg for at bremsene svikter når Windows en dag krasjer.

Annonse


Marked i vekst

General Motors hevder at programvare og elektronikk står for mer enn en tredjedel av kostnadene på en vanlig bil. Men i løpet av de neste fem åren skal dette tallet være nærmere 90 prosent, ifølge en av sjefene hos IBM.

Forståelig nok et veldig spennende marked for Microsoft, som har sett aksjekursen stå mer eller mindre stille de siste fire årene, skriver CNET News.com. Bilmarkedet er ungt og spennende, hvor blant annet PC-konkurrenten Linux ennå ikke er på banen.

Konkurranse

Selv om Linux ennå ikke har tatt steget inn på bilmarkedet skal man ikke se bort fra at det vil skje i nær fremtid. IBM, som er et av de mest innflytelsesrike selskapene som satser på Linux, har utviklet en åpen programvareplattform for et datterselskapet av DaimlerChrysler.

Texas Instruments har også nylig informert om at selskapet har laget et komplett multimediesystem for bilen. Systemet integrerer satellittradio, CD-ripping og tilgang til hjemmenettverk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse