Kodak EasyShare DX7590

Annonse


Gigantisk zoooom

Dette er et kamera som helt tydelig er beregnet på deg som vil ha litt flere funksjoner, og litt mer ytelse enn hva man får på et lite og lommevennlig kamera.

Kamerahuset er laget i sort plast og både ser og føles robust. Kameraet er også utstyrt med en 2,2 tommers LCD-skjerm og en stor elektronisk søker som begge fungerer helt greit. Vi hadde nok helst foretrukket en optisk søker i dette tilfellet.

En fest av et kamera

Det er lett å finne frem i både menyer, og i de forskjellige knappefunksjoner på dette apparatet. Det som imidlertid irritererer er at kameraet ligger så dårlig i hånden. Man får ikke godt nok grep, og knappene blir dessuten sittende feil i forhold til fingrene. Det er derfor lett å i vanvare komme borti feil knapper, deriblant zoom-knappen og navigeringhjulet.

På mange måter er dette likevel en fest av et kamera for den ivrige amatørfotograf. Det er plenty av manuelle funksjoner, som valg av blender, lukker, ISO-verdi og 16 forskjellige scenevalg, for å nevne noe.

Annonse


Kodak EasyShare DX7590 er også utstyrt med Kodaks spesielle «Share»-funksjon. Ett trykk på denne, og du lagrer bildene i kameraets innebygde fotoalbum. Herfra kan du også velge hvilke bilder som skal skrives ut, eller overføres til pc’en.

Superzoom

En av de desidert festligste funksjonene på dette kameraet, er objektivet med voksne 10x optisk zoom. Variogon-objektivet er levert av Schneider- Kreuznach, og har en brennvidde tilsvarende 38 -380mm på et analogt kamera. Dermed kan du komme deg virkelig nær objektet du skal fotografere.

Kodak EasyShare DX7590

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Dessuten er objektivet lysterkt selv ved maks tele. Fotokvaliteten er også bra, selv om vi synes at bildene blir en anelse mørke og en smule støyete. Forøvrig er både fargegjengivelsen god og bildene skarpe.

Dette er et fotoapparat i eksperimenteringens tegn. Her bør du skru av automatikken, og heller la de manuelle innstillingsmulighetene leve ut sitt potensiale. Med en brikke på fem megapiksler, kan man også få fine forstørrelser av bildene. Er du fotoentusiast og samtidig har 4500,- kroner å fyre av på et kamera, så bør du absolutt ta en titt på Kodak EasyShare DX7590.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse