Toshiba 17 tommer

Annonse


HD DVD i nye bærbare

Toshiba 17 tommerJapanske Toshiba kommer i desember til å introdusere nye bærbare PC-er med HD DVD-teknologi. Målet er å presse konkurrentene i kampen om neste generasjons DVD-teknologi, skriver CNET News.com.

Høye mål

Ifølge den japanske avisen Nihon Keizai skal Toshiba, som er Japans nest største elektronikkselskap, prise de nye modellene på samme nivå som dagens toppmodeller med DVD. Det vil si mellom 200 000 yen (11 700 kroner) og 300 000 yen (17 550 kroner).

PC-ene skal være en del av selskapets Qosmio-merke og skal i tillegg til å spille HD DVD også kunne spille CD- og vanlige DVD-plater. Toshiba har satt seg som mål å selge én million slike PC-er i løpet av det første året modellene er i salg.

Kamp om DVD-format

Ennå er det ingen global enighet om hvordan neste generasjons DVD-formater skal se ut. Toshiba, NEC og Sanyo Electric støtter HD DVD, mens Sony og Matsushita Electric Industrial er en del av et globalt konsortium som støtter Blu-ray-teknologien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse