Sony Ericsson S700i

Annonse


TEST: Sony Ericsson S700i

Sony Ericsson S700i er en mobiltelefon vi har ventet i spenning på siden selskapet først viste den frem for over syv måneder siden. For denne mobilen er den første som faktisk er utstyrt med all den mest spennende teknologien vi kan tenke oss.

Telefonen har i tillegg til de grunnleggende mobilfunksjonene (mangler EDGE) både radio og mp3-spiller, samt et megapikselkamera med video og en helt sykt kul skjerm.

Sykt kul skjerm

For skjermen på denne godbiten fra Sony Ericsson imponerer voldsomt. Ikke bare er den veldig stor (1,9 tommer), den har også utrolig bra oppløsning. Med 240 x 320 punkter er dette en skjerm som er helt suveren til mobiltelefon å være.

Fargegjengivelsen er blant det beste vi har sett på noen mobilskjerm til dags dato. Men det skulle kanskje bare mangle, med tanke på at skjermen er utstyrt med 262 000 farger.

Annonse


Skjermen kan vris 180 grader hver vei og i utslått tilstand kommer det gode nummertastaturet frem. Navigasjonstastene er plassert under skjermen. Dette gjør at man kan bruke telefonen til mye uten å måtte åpne den.

Skikkelig digitalkamera

Den allerede så mye omtalte skjermen kommer spesielt godt til rette når man bruker telefonen som kamera, som tross alt er et av hovedbruksområdene til denne modellen. Hele skjermen blir brukt til kamerasøkeren og den viser et sylskarpt bilde.

Koblet med det faktum at S700i er utstyrt med et kamera på 1,3 megapiksler og åtte ganger digital zoom er denne telefonen helt på topp når det gjelder mobilkamera, i hvert fall her til lands. Hele designet på mobilen minner om hvordan dedikerte digitalkameraer ser ut, noe som fungerer meget bra. Spesielt linsedekselet er både stilig og veldig nyttig.

Vi har tatt bilder i en rekke forskjellige situasjoner og med de forskjellige innstillingene. Flere har blitt imponert over at kvaliteten, selv om det selvsagt ennå ikke kan måle seg helt med de virkelig gode digitalkameraene. Best resultat får man utendørs eller i godt lys.

Sony Ericsson S700i

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Morsom å bruke

Telefonen er morsom å bruke, selv om den mangler like mange fete applikasjoner som megapikselmobilen Siemens S65. Menysystemet er nesten identisk med det Sony Ericsson puttet inn i den populære K700i-modellen og er således det beste på markedet per i dag..

Synkroniseringen er også like enkel som med K700i. Bluetooth-oppsettet gikk nesten skremmende enkelt, så lenge man følger instruksjonene (vi brukte en Acer Bluetooth USB-dongle til å koble telefonen til PC-en).

Telefonen er utstyrt med Sonys MemoryStick Duo-minnekort (følger med et kort på 32 MB) som gjør at man kan utvide telefonen med opptil 128 megabyte minne. Den har også en morsom løsning på tastelåsen, med en knapp på siden av mobilen.

Overraskende nok med tanke på alle funksjonene i telefonen er batterikapasiteten ganske bra, selv om den ikke er like bra som Sony Ericsson annonserer. Det kan uansett være nyttig å sette den til å lades opp når man kryper opp i senga hver kveld.

Ikke for lomma

Det eneste lille problemet vi finner med denne mobiltelefonen er at den føles ganske diger. Men vi skjønner jo også at dette er et nødvendig onde. For når man stapper en telefon full av den hotteste teknologien må det slå ut på størrelsen.

Allikevel passer størrelsen godt til denne telefonen. For Sony Ericsson har jo som sagt lagd en telefon som nesten virker like godt som digitalkamera som en mobiltelefon. Da er det kjekt med litt å holde i, og som man sier: Mye å ta i, mye å bli glad i.

Vi målte den også opp mot megapikselmobilen Nokia 7610, og S700i var hakket tykkere. Nå er vel ikke akkurat Nokia 7610 den minste telefonen på markedet, men allikevel en mobil som det er nærliggende å sammenligne S700i med.

Kongen på haugen

Sony Ericsson har utvilsomt sluppet en vinner med denne telefonen. Den er riktignok ganske dyr, men med tanke på alt man får er dette likevel ikke en urimelig pris. Bare skjermen og kameraet på denne telefonen hadde nesten vært verdt prisen.

Vi har ikke sett noen andre mobiler som byr på noe i nærheten av det samme som denne når det gjelder teknologi. Sony Ericsson S700i er et knallgodt kjøp hvis du er ute etter en avansert mobiltelefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse