Anti-virus 1

Annonse


Nå kommer antivirus til mobilen

Anti-virus 1Sikkerhetsselskaper og mobilprodusenter jobber nå på spreng med å lansere produkter som er ment å sikre mobiltelefoner fra virus, som de senere år har blitt veldig plagsomt på PC-plattformen, skriver Reuters.

Omvendte roller

Ekspertene sier at trusselen mot mobiltelefoner for øyeblikket er ganske liten. Men analytikere hevder at den potensielle risikoen og inntjeningsmulighetene har ført interessen i taket, etter at den første kjente mobilormen, Cabir, ble funnet i juni i år.

– For noen år siden begynte vi å ringe mobilprodusentene for å snakke om fremtidig virusrisiko, men de svarte bare «takk, men nei takk». De siste månedene er det de som har begynt å ringe oss, sier Matias Impivaara, som jobber med mobilsikkerhet hos F-Secure.

Abonneringstjeneste

Avanserte mobiltelefoner, eller såkalte smartphones, er de som har størst risiko for å bli angrepet av virus. Av de nærmere 1,8 milliarder mobiltelefonene i verden skal det være omtrent 20 millioner smartphones ved slutten av året.

Nokia har planlagt å lansere sin Nokia 6670 med antivirusprogramvare fra F-Secure. Man vil da få tre måneders gratis bruk, men så må man betale 3 euro (24 kroner) per måned for dette programmet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse