Bredbåndstrøbbel penger

Annonse


Knalldyrt å ringe i Norge

Bredbåndstrøbbel pengerFor den nye rapporten viser blant annet at abonnement på fasttelefoni er nesten 50 prosent dyrere enn i våre naboland i Norden. Samtidig ligger vi på topp når det gjelder minuttpriser for samtaler innenlands, skriver Aftenposten.

«Forskjellene i forbrukerkostnadene mellom det billigste landet (Island) og det dyreste landet (Norge) er talende. Gjennomsnittlig forbruk i Norge er omtrent 40 prosent høyere enn i Island for en sammenlignbar kundeprofil. Forskjellene kan være et resultat av varierende grad av konkurranse og forskjeller i de underliggende kostnadene for konkurranse,» står det å lese i rapporten.

Blir billigere

Forskjellene merkes også når det gjelder mobiltelefonen. Norske mobilabonnement koster mer enn hos naboene, mens svenskene er de eneste i Norden som har dyrere samtaler innenlands enn i Norge. Når det gjelder ringing mellom landene er dette opptil 10 ganger dyrere enn å ringe en abonnent i samme land.

Myndighetene varsler derfor økt regulering av markedet for roaming av mobilsamtaler. En norsk kunde som besøker Sverige må i dag betale mer enn dobbelt så mye som en svensk kunde for å ringe en svenske.

– Høye internasjonale priser henger igjen fra gamle dager. Det er ikke lenger noen teknisk grunn til at det skal være mange ganger dyrere å ringe til for eksempel Sverige eller Danmark. Transportkostnadene over landegrensene er minimale, sier teleanalytiker Tore Aarønæs i Norsk Telecom til Aftenposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse