Psykisk knekt (gif)

Annonse


Farlig å surfe på helsesteder

Psykisk knekt (gif)Bak undersøkelsen står prestisjetunge Cochrane, et nettverk som driver med kvalitetssikring av medisinsk forskning.

Sykdoms-surfing ikke bra

Undersøkelsen som viser at sykdoms-surfing ikke er bra er foretatt av forskere ved University College i London. De brukte 28 ulike studier der grupper av syke internettbrukere ble sammenlignet med andre, tilsvarende grupper som ikke bruker nettet.

Alle de 4000 pasientene som var med i undersøkelsen hadde livsvarige sykdommer, først og fremst diabetes og astma.

Dårligere på alle punkter

Nettstedene de besøkte var interaktive og holdt høy faglig kvalitet.

Annonse


Problemet var bare at det ikke gjorde dem friskere! Tvert om viste undersøkelsen at pasienter som økte kunnskapen om sine sykdommer på denne måten målte dårligere på ale punkter enn de syke ikke-surferene. Disse målingene var blant annet lungekapasitet og blodsukker.

Skeptiske

De som driver helse-nettsteder er naturlig nok skeptiske til undersøkelsen.

– Ytterst overraskende. Men jeg er også skeptisk. Cochrane- forskerne mener jo selv at resultatene er kontroversielle, ikke minst fordi det satses så mye penger på at webinformasjon skal kunne senke kostnader i helsevesenet, sier medisinsk ansvarlig Lars Olof Hensjö i den svenske helsenettstedet Infomedica til Svenska Dagbladet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse