Google desktop search

Annonse


Google søker på harddisken din

Google desktop searchSøkegiganten Google har lansert en midlertidig versjon av et program som kan installeres på datamaskinen din. Programmet skal kunne søke gjennom harddiskene dine, i tillegg til vanlige søk på nettet, skriver BBC News.

– Vi ser på dette som et fotografisk minne av datamaskinen din. Det er meget omfattende. Hvis det er noe du noen gang har sett på dataskjermen din tror vi at du skal finne det igjen ganske raskt, sier Marissa Mayer, som er direktør for konsumentprodukter hos Google.

Programmet må først gjennomføre en omfattende indeksering av harddisken din, men deretter skal søkene bare ta noen få sekunder.

Flere aktører

Tidligere denne måneden lanserte selskapet en tjeneste for å søke via SMS, samt en tjeneste som gjør at man kan søke gjennom bøker. Børsnoteringen av selskapet har tydeligvis fått fart i utviklingsavdelingen hos selskapet.

Annonse


Søkeprogrammet kan lastes ned gratis og lar en søke gjennom e-poster i Outlook og Outlook Express, samt filer i Word, Excel, PowerPoint og vanlige tekstdokumenter. Det kan også søke gjennom websider man har besøkt i Explorer, i tillegg til øyeblikkelige meldinger i AOL Instant Messenger.

Enfish, X1, dtSearch og Blinkx er andre slike programmer som allerede finnes på markedet, men Google er det første kjente selskapet som kommer med dette. Microsoft har imidlertid noe lignende på vei. Det samme har Apple, AOL og Ask Jeeves.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse